att Äga Landseer

Landseer är vattenhund, sällskap, trygghet, livräddare, spårhund, trogen och vän

Landseer är hunden

som ofta vill göra nånting med sin ägare. Den är aktiv, temperamentsfull, trygg, självsäker, tillgiven, intelligent, trogen, kärleksfull och mjuk av naturen. Med tillräckligt mycket utomhusaktiviteter är den en trevlig och lugn hund inomhus, men är också emellanåt oberoende och envis. Oberoendet och envisheten är ibland en fröjd att uppleva och att titta på, men det kan också driva ägaren till förtvivlan. Slavisk lydnad är inte att förväntas från en Landseer men trots det har den den visat sin duglighet med topplaceringar i SM för rallylydnad och vatten, samt vara riktigt duktig på nose work och som spårande hund.

För att få behovet av motion och ”arbete”

tillgodosett är en lång daglig promenad på på 1 – 1,5 timmar att rekommendera. Under en del av promenaden är det till fördel att kunna ha den lös. Utöver det är kortare promenader två gånger om dagen tillräcklig. Nästan alla Landseers älskar att simma och är bra på det, så här finns ett bra tillfälle att göra något med sin hund. Dra pulka, livräddning och vattenarbete är också populära aktiviteter. En Landseers är mycket uthållig så det är viktigt att man med en stor växande valp är försiktig med att påtvinga ofrivilliga rörelser och tung motion.

Konsekvent uppfostran, med mycket kärlek och tålamod,

belönas med en hanterbar och läraktig hund. Landseer är snabbläst och det rekommenderas verkligen att ta en valp-lydnadskurs, följt av en normal lydnadskurs. Har man liten erfarenhet av att uppfostra en hund är detta ett måste, det är en stor, stark och livlig hund att hantera. Hemma behöver den plats och helst tillgång till hiss om man bor i lägenhet. Hundens tyngd kan orsaka slitage på leder etc. vid eventuella stötar i trappor eller liknande. Några gånger på året fäller den också en hel del. Det bildas tussar runt om i huset.

Vakt- och sällskap, bra på livräddning och spårning.

Detta säger något om karaktärsdrag som kan förväntas av en Landseer. Han är vanligtvis vaksam, tenderar inte att skälla mycket, dom flesta känner mycket väl skillnaden mellan (i deras ögon) verklig fara och till exempel någon ofarlig som passerar. Landseer provoceras inte lätt att bita och kommer normalt att varna (morra) när hans ägare eller familj är i fara.

 

Landseer en förmån och en fantastisk hund att äga.

Kan man hantera det ibland egensinniga beteendet storleken på hunden som den själv ibland
glömmer, ge honom en bra och konsekvent uppfostran är han framför allt en riktig vän för familjen och de som kan tillbringa tillräcklig tid med den.

Landseer vilja med kraft. Livräddningshund.

Vattenläger New Foundland Klubben


Landseer är vattenhund, sällskap, trygghet, livräddare, spårhund, trogen och vän